top of page

Nee...de Oogie yogi is geen Pokémon. Maar wat dan wel?


De Oogie Yogi is eigenlijk altijd enthousiast, nieuwsgierig en houdt van avontuur! Op zijn reizen ontdekt hij interessante dingen, vind nieuwe asana's uit, doet veel yoga of is af en toe een hork die het soms allemaal niet meer begrijpt. Van al deze zaken brengt hij de komende tijd verslag uit in dit blog.

Wat zijn Oogie's nou eigenlijk?


Van origine komen ze uit de Himalaya en zijn ze ver verwant aan de Yeti's. De Oogie's hebben zich aangepast aan de grote hoogte en door de verminderde zuurstof opname in hun bloed (op grote hoogte is er weinig zuurstof) zijn de Oogie's blauw van kleur, bij de nodige inspanning krijgen ze overigens wel roze wangetjes.

Oogie's hebben een dikke lange vacht tegen de kou en zijn behoorlijk bewegelijke wezens. Vandaar dat veel Oogie's zich bezig houden met yoga. Om precies te zijn zijn zij de grondleggers van yoga zo'n 5000 jaar geleden en het is niet voor niets dat de grote rishi's (wijzen) en yogi's van India naar de Himalaya trokken om daar te studeren om tot verlichting te komen. Er wordt gefluisterd dat Zijne Heiligheid de 14e Dalai Lama ook een Oogie tutor heeft gehad.


Over onze Oogie Yogi

Onze Oogie yogi is nog een relatief 'jonge hond'. Met zijn 551 jaar is hij voor Oogie begrippen net een jong volwassene. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al een behoorlijke reputatie opgebouwd, door o.a. zijn zwerflust en interesse in de menselijke wereld. Oogie heeft zich gespecialiseerd in zaken van het hart; energie laten stromen in de hartchakra, compassie en liefde laten voelen, genezing bij een gebroken hart en als bewaker van het hart.

In deze hoedanigheid heb ik Oogie dan ook leren kennen, in een periode dat mijn hart iets teveel te verduren had gehad en ik wel wat hulp kon gebruiken. Sindsdien is hij de bewaker van mijn hart en delen we een warme vriendschap met elkaar.

Ik hoop dat hij jullie net zoveel zal brengen als hij mij bracht!


Namasté,

Liefs Lisa


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page