top of page

De 'hoe overleef ik mijn kerst-special'


Ik dacht dat ik iets leuks had bedacht zo rond de kerst , iets met lekker veel lampjes en kaarsjes, Indiase curry schotels, vage Punjabi Dub muziek, een beetje yoga en vooral veel gezellig samenzijn. Ik rook de wierook al vermengd met een lichte curry geur en ik had er zin in!

Toen ik vorige week eens informeerde bij enkele yogi vrienden of ze het leuk zouden vinden als ik zo'n avond zou organiseren in december was de reactie niet wat ik verwacht had. 'Rond de kerst?' 'En wanneer dan, want ik moet inkopen doen?!' 'Ojee....Ik heb al zoveel verplichtingen, is het dan de bedoeling dat ik gezellig doe?'

Ehm ja.... Nou ja, je hoeft niet perse gezellig te zijn.

Maar oké?!? Duidelijk een fout idee van mij en ik had schijnbaar het één en ander over het hoofd gezien!

Ik heb geluk denk ik, ik ga één dag naar mijn familie liefies, mijn kerstontbijt is door de jaren heen gereduceerd tot een mini-stolletje 'de luxe' en de rest van de tijd zit ik lekker te rommelen in mijn atelier, irriteer ik de katten, lees ik een boek, drink een glas wijn en luister muziek. Lekker relaxed en geen stress dus.


Na mijn misvatting te denken wat leuks te gaan doen in december kwam de vraag of ik niet iets kon bedenken om de stress hanteerbaar te houden rond de kerst?

Je weet wel, met van die yoga technieken waarbij je jezelf al prana snuivend door het kerstdiner heen briest en je eigen kerst aureool als geavanceerd schild leert gebruiken tegen de bullshit van je schoonfamilie. M'n fantasie sloeg op hol en ik zag mogelijkheden!

'Nou..... ik denk dat ik daar wel iets voor kan bedenken' zei ik. Dus bij deze;


De 'hoe overleef ik mijn kerst-special!'

Met yoga, meditatie en Pranayama (ademhaling technieken). Je hoeft zeker niet gezellig te doen en praten is ook niet verplicht!

Wel inclusief thee en troost chocolade........dat dan weer wel ;-)


Namasté,

liefs Lisa0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page